0 0.00

Πολιτική Απορρήτου​

 

Πολιτική Cookies

 

Το HotMarket χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης των επισκεπτών και την παροχή διαφόρων υπηρεσιών. Η παρούσα σελίδα περιλαμβάνει τις παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για τα cookies:

Τι είναι τα cookies και για ποιο λόγο υπάρχουν
Ποια είδη cookies και πως χρησιμοποιούνται στο HotMarket
Απενεργοποίηση cookies στον περιηγητή σας (browser)
Χρήσιμοι σύνδεσμοι για τα cookies


Αν δεν βρείτε παρακάτω τις πληροφορίες που θέλετε για τα cookies, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας. Θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.


Αν δεν συμφωνείτε με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα cookies, θα πρέπει να ρυθμίσετε ανάλογα τον περιηγητή σας (browser). Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στο HotMarket.


Τι είναι τα cookies και για ποιον λόγο υπάρχουν

 

Τα  cookies είναι μικρά αρχεία που αποθηκεύονται από τον περιηγητή σας (π.χ. Chrome, Safari, Firefox κ.λπ.) στον υπολογιστή, στο tablet, το κινητό τηλέφωνο και γενικά στη συσκευή με την οποία επισκέπτεστε την εκάστοτε ιστοσελίδα.


Κάθε cookie περιέχει πληροφορίες, όπως συνήθως το όνομα του ιστοτόπου από τον οποίο προέρχεται, τη «διάρκεια ζωής» του (δηλαδή πόσο καιρό θα παραμείνει στη συσκευή σας), και μια τιμή, που είναι συνήθως ένας αριθμός. Ουσιαστικά, τα cookies επιτρέπουν στους ιστοτόπους να αποθηκεύουν διάφορες ανώνυμες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τις προτιμήσεις του επισκέπτη ή αν έχει επισκεφθεί ξανά τον ιστότοπο.


Στις ιστοσελίδες του HotMarket χρησιμοποιούνται cookies για ευκολότερη πλοήγηση των χρηστών, για να τον προσαρμόσουμε καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας και να βελτιώσουμε τη χρήση και τη λειτουργικότητά του. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται μια ιστοσελίδα του HotMarket με ανοικτά σχόλια, ένα cookie βοηθά στη σύνδεσή του με τη φόρμα υποβολής σχολίων.


Επιπλέον, τα cookies χρησιμοποιούνται για σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας, αλλά και για να γνωρίζουμε πώς ανακαλύψατε το HotMarket. Αυτές οι στατιστικές μάς βοηθούν να αντιληφθούμε πώς χρησιμοποιείτε το HotMarket, ώστε να βελτιώσουμε τη δομή και το περιεχόμενό του.


Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο).


Ποια είδη cookies και πώς χρησιμοποιούνται στο HotMarket

 

Όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα του HotMarket, μπορεί να δημιουργηθούν στη συσκευή σας τα παρακάτω είδη cookies.

Cookies για βελτίωση της απόδοσης του HotMarket.
Cookies για ανώνυμες στατιστικές επισκεψιμότητας.
Cookies για λειτουργίες διαφήμισης του Google Analytics.
Cookies διαφημίσεων.
Άλλα cookies από τρίτους.


Στη συνέχεια, παραθέτουμε αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά τα είδη cookies.


Cookies για βελτίωση της απόδοσης του HotMarket

Αυτό το είδος cookies χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των προτιμήσεών σας όσον αφορά τα εργαλεία που παρέχει το HotMarket. Για παράδειγμα:

Καταγραφή εάν έχετε ενεργή την λειτουργία της Javascript στον περιηγητή σας.
Αυτόματη επανασύνδεση με τη φόρμα σχολίων, εάν είχατε συνδεθεί σε προηγούμενη επίσκεψή σας.
Με ποια ταξινόμηση θέλετε να εμφανίζονται τα σχόλια.
Ένταση ήχου κατά την αναπαραγωγή ήχου/βίντεο.

 

Cookies για ανώνυμες στατιστικές επισκεψιμότητας

Κάθε φορά που επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες του HotMarket παράγονται ανώνυμα cookies για συλλογή στατιστικών επισκεψιμότητας. Τα cookies αυτά παράγονται από τρίτους Συνεργάτες και Προμηθευτές Τεχνολογίας (όπως το Google Analytics) και χρησιμοποιούνται ώστε να γνωρίζουμε:

Aν έχετε επισκεφτεί το HotMarket στον παρελθόν.
Πόσους μοναδικούς επισκέπτες έχουμε και πόσο συχνά επισκέπτονται το HotMarket.
Τις προβολές κάθε μεμονωμένης ιστοσελίδας και των αναρτήσεών μας.
Τις πηγές επισκεψιμότητας, δηλαδή αν οι χρήστες μάς επισκέπτονται από παραπομπές σε άλλους ιστοτόπους, κοινωνικά δίκτυα, διαφημιστικές καμπάνιες, μηχανές αναζήτησης (Google, Bing) ή έρχονται απευθείας στο HotMarket.

iii. Λειτουργίες διαφήμισης του Google Analytics

To HotMarket έχει ενεργοποιήσει στην υπηρεσία Google Analytics, που μας παρέχει ανώνυμες στατιστικές επισκεψιμότητας, τις ακόλουθες λειτουργίες διαφήμισης:

Επαναληπτικό μάρκετινγκ με το Google Analytics.
Αναφορές προβολών στο Δίκτυο εμφάνισης Google.
Αναφορές για συγκεντρωτικά ανώνυμα δημογραφικά στοιχεία και ενδιαφέροντα, όπως ηλικία και φύλο προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα ποιοι είναι οι επισκέπτες μας.
Ενσωματωμένες υπηρεσίες που απαιτούν από το Google Analytics να συλλέγει δεδομένα μέσω cookie διαφήμισης και ανώνυμων αναγνωριστικών.

Αυτές οι λειτουργίες, επιτρέπουν στο Google Analytics να συλλέγει δεδομένα σχετικά με την επισκεψιμότητά σας μέσω των cookie διαφήμισης Google (https://policies.google.com/technologies/types) και των ανώνυμων αναγνωριστικών (https://policies.google.com/privacy/key-terms#toc-terms-identifier), επιπλέον των στοιχείων που συλλέγονται μέσω της βασικής εφαρμογής του Google Analytics.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε την προσωπική ταυτοποίησή σας.


Εξαίρεση από τις λειτουργίες διαφήμισης Google Analytics

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να εξαιρεθείτε από τις λειτουργίες διαφήμισης του Google Analytics. Δείτε τις διαθέσιμες επιλογές εξαίρεσης από τις λειτουργίες διαφήμισης Google Analytics για τον περιηγητή σας εδώ https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.


Cookies διαφημίσεων

Τα cookies αυτά επιτρέπουν να γνωρίζουμε (εμείς ή συνεργαζόμενες με εμάς διαφημιστικές εταιρείες) αν έχετε δει μια διαφήμιση ή ένα είδος διαφήμισης και πόσος χρόνος έχει παρέλθει από τότε. Συνήθως, αυτά τα cookies τίθενται στη συσκευή σας από τρίτους (third-party) για πιο ακριβή προσδιορισμό των διαφημίσεων που βλέπετε (διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος). Για παράδειγμα, αν επισκεφτείτε μια ιστοσελίδα για ταξίδια μπορεί κάποιος συνεργάτης μας να αξιοποιήσει αυτήν την πληροφορία για να σας προβάλει διαφημίσεις για διακοπές. Οι διαφημίσεις που προβάλλονται στις ιστοσελίδες μας παρέχονται από τρίτους Συνεργάτες και Προμηθευτές Τεχνολογίας (third-party) με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες παράγουν τα δικά τους ανώνυμα cookies για να γνωρίζουν πόσοι χρήστες είδαν τη διαφήμισή τους και πόσες φορές. Οι εταιρείες αυτές έχουν δικές τους Πολιτικές για Cookies και ξεχωριστές Πολιτικές Απορρήτου και το HotMarket δεν έχει κανένα απολύτως έλεγχο στα cookies τους. Για παράδειγμα, για τις διαφημίσεις του Google και τον τρόπο χρήσης των cookies από την Google θα βρείτε την Πολιτική Χρήσης εδώ: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=el και την Πολιτική Απορρήτου εδώ: https://policies.google.com/privacy?hl=el

Εξαίρεση από τα cookies διαφημίσεων

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να διαχειριστείτε τις διαφημίσεις Google που βλέπετε στο HotMarket, αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, από τη σελίδα Ρυθμίσεις Διαφημίσεων της Google:

https://adssettings.google.com?hl=el

Στην ίδια σελίδα μπορείτε αν το επιθυμείτε να εξαιρεθείτε από τις διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος (εξατομικευμένες διαφημίσεις ή συμπεριφορικές διαφημίσεις).

Εάν ένας χρήστης εξαιρεθεί από την εξατομίκευση διαφημίσεων χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις διαφημίσεων της Google, δεν θα λαμβάνει πλέον εξατομικευμένες διαφημίσεις από την Google.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τα cookies πολλών εταιρειών που χρησιμοποιούνται για τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο στη σελίδα Choices (http://www.aboutads.info/choices) που αφορά τις ΗΠΑ ή την ιστοσελίδα Your Online Choices (http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices) που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Cookies από τρίτους (“third-party cookies”)

Κατά την περιήγησή σας στις ιστοσελίδες του HotMarket, τρίτοι οργανισμοί και εταιρείες μπορεί να παράγουν τα δικά τους ανώνυμα cookies για να ελέγχουν τη λειτουργία των εφαρμογής τους και να τις εξατομικεύουν για εσάς. Για παράδειγμα, κατά την περιήγησή σας στο HotMarket, αν μοιραστείτε μια ανάρτησή μας στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρουμε (π.χ. Facebook), τότε αυτές οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης παράγουν cookies για να θυμούνται τη σύνδεσή σας με αυτές αλλά και να καταμετρήσουν την ενέργειά σας.


Λόγω της φύσης των cookies, το HotMarket δεν έχει κανέναν έλεγχο ή πρόσβαση σε αυτά τα cookies από τρίτους. Αυτές οι τρίτες εταιρείες και οργανισμοί έχουν δικές τους Πολιτικές για Cookies και Ιδιωτικότητα. Για παράδειγμα, για τα third party cookies του Facebook θα βρείτε την Πολιτική Χρήσης εδώ: http://www.facebook.com/help/cookies


Επίσης, κατά την περιήγησή σας στις ιστοσελίδες του HotMarket ενδέχεται να δημιουργηθούν cookies από λογισμικό Flash ή άλλο παρεμφερές λογισμικό. Αυτό το λογισμικό είναι συνήθως εγκαταστημένο στον περιηγητή σας ως επέκταση και χρησιμοποιείται για την προβολή κινούμενων γραφικών ή βίντεο. Γι’ αυτό το λόγο ενδέχεται να εγκατασταθούν cookies με τη χρήση της εφαρμογής Flash, ή άλλης παρεμφερούς, στον περιηγητή σας. Μπορείτε να διαβάσετε την Πολιτική Cookies της εταιρείας Adobe που κατασκευάζει το πρόγραμμα Flash στην ιστοσελίδα: http://www.adobe.com/eeurope/privacy/cookies.html και σας προτρέπουμε να αναζητήσετε την αντίστοιχη Πολιτική κάθε άλλου παρεμφερούς λογισμικού δημιουργίας cookies κατά την περιήγησή σας στο HotMarket.

Απενεργοποίηση cookies στον περιηγητή σας (browser)


Συνήθως, οι περιηγητές ιστοσελίδων (browsers) είναι ρυθμισμένοι ώστε να αποδέχονται όλα τα cookies. Αν το επιθυμείτε, είναι εφικτό να ρυθμίσετε τον δικό σας περιηγητή να μην δέχεται cookies από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, να ειδοποιείστε όταν αποθηκεύει cookies ή να μην δέχεται καθόλου cookies.

Ωστόσο, αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies για τις ιστοσελίδες του HotMarket, ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε σωστά όλες τις λειτουργίες που προσφέρονται σε αυτόν. Για παράδειγμα, η υπηρεσία σχολιασμού δεν θα μπορεί να γνωρίζει αν έχετε συνδεθεί και, επομένως, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε σχόλια.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις cookies στους διάφορους περιηγητές, μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι οι παρακάτω σύνδεσμοι. Εναλλακτικά κάντε κλικ στην επιλογή “Βοήθεια” του περιηγητή σας ή ανατρέξτε στις πληροφορίες του συγκεκριμένου προγράμματος.

Internet Explorer
Google Chrome
Safari
Firefox
Opera

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για τα cookies

 

Ρυθμίσεις διαφημίσεων Google: https://adssettings.google.com?hl=el
Διαχείριση cookies διαφημιστικών εταιρειών για τις ΗΠΑ:  http://optout.aboutads.info/?c=2#!/
Διαχείριση cookies διαφημιστικών εταιρειών για την ΕΕ:  http://www.youronlinechoices.com/gr/your-choices
All About Cookies (στα αγγλικά): https://www.aboutcookies.org/

 

Αναθεώρηση Δήλωσης

 

Η παρούσα Πολιτική ισχύει από την Ημερομηνία Ενημέρωσης που εκτίθεται παρακάτω. Ενδέχεται να επικαιροποιούμε αυτήν την Πολιτική από καιρό σε καιρό για να αντανακλά τυχόν αλλαγές στις υπηρεσίες μας ή για άλλους νομικούς και ρυθμιστικούς λόγους. Εάν προβούμε σε ουσιαστικές αλλαγές στην Πολιτική μας, θα σας ειδοποιήσουμε δημοσιεύοντας την αναθεωρημένη Πολιτική σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2021

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Η εταιρεία «HOT.MARKET E-COMMERCE ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «η Εταιρεία» ή «εμείς») λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών του ιστοτόπου της www.hotmarket.com και κάθε φερώνυμης εφαρμογής ειδικού λογισμικού (στο εξής συνολικά «το HotMarket») και αναλαμβάνει να συμμορφώνεται πλήρως με τον ισχύοντα νόμο (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 –στο εξής «GDPR»), τον ν. 4624/2019 και την οικεία ελληνική νομοθεσία, όπως εκάστοτε ισχύουν.


Το παρόν έγγραφο («Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων») παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από την Εταιρεία μέσω του HotMarket και αποτελεί «ενημερωτική ανακοίνωση προς τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα» σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 13 του GDPR. Συνηθισμένες ειδοποιήσεις πληροφοριών απορρήτου συνήθως δημοσιεύονται στις ενότητες του HotMarket, όπου συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, και σε κάθε περίπτωση  αυτές συμπληρώνονται από αυτήν την πολιτική απορρήτου.


Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων


Ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων είναι η εταιρεία «HOT.MARKET E-COMMERCE ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εδρεύει στη Νέα Σμύρνη Αττικής, Λεωφ. Συγγρού 189, Τ.Κ. 171 21, e-mail: info@hotmarket.gr, τηλ.: +30 …………….


Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@hotmarket.com.


Τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε


Τα παρακάτω δεδομένα μπορούν να επεξεργαστούν:

(1)        Τα συνηθισμένα προσωπικά δεδομένα που μπορείτε να παρέχετε όταν αλληλεπιδράτε με τις λειτουργίες του HotMarket, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων του προγράμματος περιήγησης ή των αιτημάτων χρήσης των υπηρεσιών που προσφέρονται στο HotMarket (π.χ. εγγραφή σε αποκλειστικούς τομείς, υποβολή υλικού, διαγωνισμούς και άλλες πρωτοβουλίες που ενδέχεται να υπάρχουν στο HotMarket, αιτήσεις για πληροφορίες και αναφορές που υποβάλλονται επίσης μέσω εντύπων επικοινωνίας κ.λπ.) καθώς και δεδομένα που συλλέγονται από cookies, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Cookies.

(2)        Ειδικές κατηγορίες δεδομένων, όπως π.χ. αυτές που τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις (άρθρο 9 του GDPR). Στην περίπτωση αυτή, η επεξεργασία γίνεται με βάση τη συγκατάθεση του χρήστη, τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που συνδέονται με την αναφορά των ανεπιθύμητων ενεργειών, την εκπλήρωση νομικών ή κανονιστικών υποχρεώσεων ή συμβατικών ή προ συμβατικών υποχρεώσεων που αφορούν την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και τη σωστή χρήση τους). Εν πάση περίπτωσή, η νομική βάση για την επεξεργασία συγκεκριμένων κατηγοριών δεδομένων είναι το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχεία α) και θ) του GDPR.

 

Γιατί και πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα


Με τη συγκατάθεσή σας, η Εταιρεία μπορεί να επεξεργαστεί τα συνηθισμένα προσωπικά σας δεδομένα για να σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες και λειτουργίες και να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή τους, να εκτελέσετε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της, να διαχειριστείτε αιτήματα και αναφορές που λαμβάνει μέσω του Ιστοτόπου, οποιεσδήποτε περιοχές και πρωτοβουλίες περιορισμένης πρόσβασης (π.χ. διαγωνισμοί) που ενδέχεται να υπάρχουν στον Ιστότοπο σύμφωνα με το Άρθρο 6.1.α του GDPR. Η Εταιρεία μπορεί επίσης να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από νόμους και δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νομική βάση για την επεξεργασία για τον σκοπό αυτόν είναι το άρθρο 6.1. (γ) του GDPR.


Επιπλέον, με την προαιρετική συγκατάθεσή σας, τα συνηθισμένα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για θεσμικές επικοινωνίες (συμπεριλαμβανομένων των ενημερωτικών δελτίων) ή διαφημιστικών δραστηριοτήτων (μάρκετινγκ), δηλαδή την αποστολή διαφημιστικού υλικού ή/και εμπορικών επικοινωνιών που αφορούν τις υπηρεσίες του HotMarket στα στοιχεία επικοινωνίας μέθοδοι ή/και μέθοδοι επικοινωνίας (π.χ. ταχυδρομείο με έγχαρτη επιστολή, τηλεφωνικές κλήσεις με χειριστή κ.λπ.) ή αυτόματα μέσα (π.χ. επικοινωνίες μέσω Internet, φαξ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα κειμένου, εφαρμογές για κινητές συσκευές όπως smartphones και tablet, λογαριασμούς π.χ. Facebook ή Twitter, κ.λπ.). Η νομική βάση της επεξεργασίας για τον σκοπό αυτό είναι το άρθρο 6.1. (α) του GDPR.


Τέλος, η Εταιρεία μπορεί να επεξεργαστεί τα συνηθισμένα και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της σε δικαστικές διαδικασίες (άρθρα 6.1 (στ).


Όλα τα δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία με αυτόματα και ηλεκτρονικά μέσα κατάλληλα για την πλήρη ασφάλεια και εμπιστευτικότητα.

 

Απαραίτητη επεξεργασία και προαιρετική επεξεργασία


Οι φόρμες επικοινωνίας που πρέπει να συμπληρωθούν στο HotMarket απαιτούν την παροχή προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαχείριση των επικοινωνιών και των αιτημάτων σας. Αυτά τα δεδομένα επισημαίνονται με έναν αστερίσκο [*]. Αν δεν επιθυμείτε να τα γνωστοποιήσετε δεν θα μπορέσουμε να χειριστούμε την επικοινωνία/αίτησή σας.


Αντιστρόφως, οι φόρμες επικοινωνίας μπορούν επίσης να παρέχουν τη δυνατότητα γνωστοποίησης προσωπικών σας δεδομένων που δεν είναι απολύτως απαραίτητα για τη διαχείριση της επικοινωνίας και των αιτημάτων σας. Η παροχή τέτοιων δεδομένων είναι προαιρετική και η παράλειψή τους δεν έχει καμία συνέπεια.


Δεδομένα περιήγησης


Εάν επισκέπτεστε απλώς το HotMarket (δηλ. χωρίς να στέλνετε επικοινωνίες ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες υπηρεσίες/λειτουργίες), η επεξεργασία των δεδομένων σας περιορίζεται στα δεδομένα περιήγησης, δηλαδή τα δεδομένα των οποίων η μετάδοση στο HotMarket είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των υπολογιστών να λειτουργήσει τον δικτυακό τόπο και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, διευθύνσεις IP ή τομέα ηλεκτρονικού υπολογιστή που χρησιμοποιούνται για την επίσκεψη στο HotMarket και άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με το HotMarket. Η Εταιρεία συλλέγει αυτά και άλλα δεδομένα (όπως για παράδειγμα τον αριθμό των επισκέψεων και τον χρόνο που αφιερώνεται αντιστοίχως στο HotMarket) μόνο για στατιστικούς σκοπούς και σε ανώνυμη μορφή, προκειμένου να παρακολουθεί τη λειτουργία του HotMarket και να βελτιώνει την απόδοσή του. Αυτά τα δεδομένα δεν συλλέγονται για να συνδέονται με άλλες πληροφορίες που αφορούν ή για την αναγνώριση των χρηστών, παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αυτές, από την ίδια τους τη φύση, μπορούν να επιτρέψουν στην Εταιρεία να εντοπίσει τους χρήστες μέσω της επεξεργασίας και της σύνδεσης με δεδομένα που κατέχονται από τρίτους. Τα δεδομένα περιήγησης διαγράφονται συνήθως μετά από επεξεργασία σε ανώνυμη μορφή, αλλά μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν από την Εταιρεία για την ανίχνευση και τον εντοπισμό των δραστών οποιωνδήποτε αδικημάτων υπολογιστή που διαπράττονται εις βάρος του δικτυακού μας τόπου ή της χρήσης αυτού. Με την επιφύλαξη αυτής της δυνατότητας και των διατάξεων της Πολιτικής Cookies, τα δεδομένα περιήγησης που περιγράφονται παραπάνω αποθηκεύονται μόνο προσωρινά, σύμφωνα με τον νόμο.


Σύνδεσμοι σε άλλους ιστοτόπους


Αυτή η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ισχύει μόνο για το HotMarkets, όπως ορίζεται παραπάνω. Παρόλο που το HotMarket ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστοτόπους (γνωστούς ως ιστοτόπους τρίτων), ενημερώνεστε ότι η Εταιρεία μας δεν προσπελαύνει ούτε ελέγχει τα cookies των διαδικτυακών φάρων ή άλλων τεχνολογιών παρακολούθησης χρηστών που ενδέχεται να είναι ενεργές σε αυτά τα τρίτα μέρη, τις ιστοσελίδες, τα περιεχόμενα και τα υλικά που δημοσιεύονται σε αυτά ή τις μεθόδους επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Για τον λόγο αυτόν, η Εταιρεία μας απορρίπτει ρητά οποιαδήποτε ευθύνη για τέτοια θέματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επαληθεύετε τις πολιτικές απορρήτου τέτοιων ιστοτόπων τρίτων μερών και να συλλέγετε πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα.


Πώς αποθηκεύουμε δεδομένα και για πόσο καιρό


Σύμφωνα με το άρθρο 5.1 (γ) του GDPR, οι υπολογιστές και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί η Εταιρεία δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η χρήση προσωπικών και αναγνωριστικών δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο στον βαθμό που απαιτείται για την επίτευξη των σκοπών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική, αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την επίτευξη των πραγματικών σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν και σε κάθε περίπτωση το κριτήριο καθορισμού της περιόδου διατήρησης δεδομένων βασίζεται στη συμμόρφωση με τους όρους που καθορίζονται από τους ισχύοντες νόμους, από τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης και της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων.


Πώς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ποιότητα των προσωπικών σας δεδομένων


Η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη και να τηρεί τις διατάξεις περί ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για την αποφυγή απώλειας δεδομένων, παράνομων ή παράνομων χρήσεων δεδομένων ή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δεδομένα, με ιδιαίτερη, αλλά όχι αποκλειστική, αναφορά στα άρθρα 25-32 της GDPR. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί πολλούς τύπους προηγμένων τεχνολογιών και διαδικασιών ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη, π.χ. τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται σε ασφαλείς διακομιστές που βρίσκονται σε χώρους με προστατευμένη και ελεγχόμενη πρόσβαση. Ο χρήστης μπορεί να βοηθήσει την Εταιρεία να ενημερώσει και να διορθώσει τα προσωπικά δεδομένα της, κοινοποιώντας οποιαδήποτε αλλαγή της διεύθυνσης, τα προσόντα, τις πληροφορίες επικοινωνίας κ.λπ.


Άτομα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα


Τα άτομα που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες εξουσιοδοτούνται να επεξεργάζονται τα δεδομένα του χρήστη: τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, προσωπικό ΤΠ, καθώς και άλλα μέλη του προσωπικού που απαιτούν επεξεργασία των δεδομένων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


Τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν επίσης σε χώρες εκτός της ΕΕ («Τρίτες Χώρες») για τους ίδιους σκοπούς και/ή για διοικητικούς και λογιστικούς σκοπούς, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) και την αιτιολογική σκέψη 48 του GDPR. Επιπροσθέτως, τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν, επίσης σε Τρίτες Χώρες, σε: (i) θεσμικά όργανα, αρχές, δημόσιους φορείς για τους θεσμικούς τους σκοπούς, (ii) επαγγελματίες, ανεξάρτητους συμβούλους – που εργάζονται μεμονωμένα ή σε συνεργασίες – και άλλους τρίτους και παρόχους που παρέχουν στην Εταιρεία εμπορικές, επαγγελματικές ή τεχνικές υπηρεσίες που απαιτούνται για τη λειτουργία του HotMarket (π.χ. παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και Cloud Computing) και για την υποστήριξη της Εταιρείας με την παροχή των υπηρεσιών που της ζητούνται από εσάς, (iii) τρίτα μέρη σε περίπτωση συγχωνεύσεων, εξαγορών, μεταβιβάσεων επιχειρήσεων ή υποκαταστημάτων τους, ελέγχων ή άλλων έκτακτων πράξεων. Οι αναφερόμενοι παραλήπτες λαμβάνουν μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για τις αντίστοιχες λειτουργίες τους και αναλαμβάνουν δεόντως την επεξεργασία τους μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Τα Δεδομένα μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν στους άλλους νόμιμους παραλήπτες που προσδιορίζονται κατά καιρούς από τους ισχύοντες νόμους. Με εξαίρεση τα προαναφερθέντα, τα Δεδομένα σας δεν θα μοιράζονται με τρίτους, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, που δεν εκτελούν καθήκοντα εμπορικού, επαγγελματικού ή τεχνικού χαρακτήρα για τον υπεύθυνο επεξεργασίας και δεν θα διαδίδονται. Τα μέρη που λαμβάνουν τα δεδομένα εκτελούν επεξεργασία ως ελεγκτής δεδομένων, επεξεργαστής ή πρόσωπα εξουσιοδοτημένα να επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ανάλογα με την περίπτωση, για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί προστασίας δεδομένων.


Όσον αφορά οποιαδήποτε μεταφορά δεδομένων εκτός της ΕΕ, ακόμη και σε χώρες των οποίων οι νόμοι δεν εγγυώνται το ίδιο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των προσωπικών δεδομένων με αυτό που παρέχεται από το δίκαιο της ΕΕ, ο υπεύθυνος της επεξεργασίας ενημερώνει ότι η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις μεθόδους που επιτρέπονται από το GDPR, όπως για παράδειγμα με βάση τη συγκατάθεση του χρήστη, με βάση τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλέγοντας μέρη που συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα για την ελεύθερη κυκλοφορία δεδομένων (π.χ. ΕΕ-ΗΠΑ Privacy Shield) ή που δραστηριοποιούνται σε χώρες που θεωρούνται ασφαλείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Τα δικαιώματά σας


Μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα που παρέχονται από τα άρθρα 15-22 του GDPR, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επιβεβαίωσης της ύπαρξης προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με εσάς, να ελέγξετε το περιεχόμενό τους, την προέλευση, την ορθότητα, την τοποθεσία τους (επίσης σε σχέση με οποιαδήποτε Τρίτες Χώρες), να ζητήσετε αντίγραφο, να ζητήσετε διόρθωση και σε περιπτώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, να περιορίσετε την επεξεργασία, να διαγράψετε, να αντιταχθείτε σε δραστηριότητες άμεσης επαφής, να αντιταχθείτε στο άμεσο μάρκετινγκ (περιορίζονται επίσης σε συγκεκριμένα μέσα επικοινωνίας). Ομοίως, μπορείτε πάντα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας και/ή να διατυπώσετε παρατηρήσεις σε συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που θεωρείτε εσφαλμένα ή αδικαιολόγητα από τη σχέση σας με την Εταιρεία ή να καταθέσετε μια καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της Εταιρείας μας στις διευθύνσεις και όπως εμφανίζεται παραπάνω για να κάνετε οποιαδήποτε αιτήματα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία, να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας και να λάβετε έναν ενημερωμένο κατάλογο των μερών που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Επίσης, δικαιούστε να επικοινωνήσετε και να καταθέσετε μια καταγγελία στην αρμόδια αρχή, στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (Λ. Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα +30 210 6475600, e-mail επικοινωνίας contact@dpa.gr), αν και η δική μας παρότρυνση είναι να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μας, ώστε να προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τη λύση εμείς.


Αναθεώρηση Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτικής


Η παρούσα Πολιτική υπόκειται σε περιοδική βελτίωση και αναθεώρηση. Τυχόν αλλαγές θα έχουν εφαρμογή στις πληροφορίες που συλλέγονται, από την ημερομηνία που θα δημοσιευθεί η αναθεωρημένη έκδοση, καθώς και στις υπάρχουσες πληροφορίες, τις οποίες κατέχουμε. Η χρήση του HotMarket μετά τη δημοσίευση αλλαγών, συνεπάγεται την αποδοχή από εσάς, των αλλαγών αυτών.